Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До 73-ї річниці визволення м. Кривого Рогу

      У сiчнi 1944 року з Криворiзько-Нiкопольської операції почався другий етап визволення Криворiжжя. 17 лютого вiйська стали наближатися до мiста. Багатоденнi бої точилися за Зелене мiсто, територію металургiйного заводу та Соцмiсто. У самому Соцмiсті бої тривали протягом п’яти годин. В результаті запеклих боїв були звiльненi станцiї Радушна, Мишурин Рiг, коксохімзавод. Дуже важко було на лiнiї Олександрiвка - Златоустiвка.

      Щороку 22 лютого відзначається значима подія для міста – визволення  м. Кривого Рогу від фашистських загарбників. Вже стало традицією вітати у цей день славних героїв-визволителів.

      На сьогодні у Саксаганському районі мешкає Тимофєєва Юлія Петрівна, визволитель м. Кривого Рогу, яка воювала на Третьому та Четвертому Українських фронтах, приймала участь у Криворізько-Нікопольській операції по визволенню міста Кривого Рогу від фашистських загарбників, зустрівши Перемогу в м. Берлін у травні 1945 року. За бойові заслуги Юлія Петрівна нагороджена орденом Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, медаллю «За відвагу», має військове звання – підполковник у відставці.

      20. 02. 2017 ми відвідали Юлію Петрівну, з найкращими побажаннями вручили грошову допомогу за рахунок коштів міського бюджету.

      Юлія Петрівна згадала воєнні роки та роки відбудови міста, вона побажала мешканцям місті добра та мирного неба над головою.