Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Школа – осередок художньо-естетичного виховання

            23 лютого 2017 року на базі КЗШ №120 Саксаганського району пройшов Міський семінар-практикум для керівників гуртків художньо-естетичного напрямку ЗНЗ та методистів ПНЗ «Створення педагогічних умов для розвитку художньо-естетичних здібностей учнів у загальноосвітньому навчальному закладі».

            Метою заходу стало ознайомлення та презентація роботи опорного закладу з питань організації виховної роботи з художньо-естетичного напряму; удосконалення практичних умінь керівників гуртків щодо організації та проведення занять; популяризація інноваційного педагогічного досвіду КЗШ №120.

            В семінарі взяли участь представники освіти і науки виконкому Криворізької міської ради, КЗ «Інноваційно-методичний центр» КМР;  керівники гуртків художньо-естетичного напрямку ЗНЗ та методисти з художньо-естетичного виховання ПНЗ.

            Організатори заходу дуже тепло зустріли всіх учасників семінару. Директор КЗШ №120  Клюкач Л.В. розповіла про візитівку навчального закладу – «Опорну школу – осередок художньо-естетичного виховання». Керівник музею ім. Івана Авраменка Петрічко І.О. разом з юними екскурсоводами КЗШ №120 запросили гостей завітати до гордості школи – музею, та дуже  змістовно розповіли про життя і творчість видатного митця нашого міста. Далі учасники заходу переглянули виставку «Панорама мистецтв», яку оформили керівники гуртків Куцевич В.Л. та Глобіна Г.А. Потім всі пройшли до актової зали, де під керівництвом педагога організатора Кушніренко А.П. школярі продемонстрували свої таланти у театральному дійстві «Весна іде…». Наступними виступили заступники директора з виховної та навчально-виховної роботи Вороніна В.В. і Білая А.Б. на тему «Створення педагогічних умов для організації позаурочної діяльності учнів засобами художньо-естетичної творчості».  

            Далі учасникам випала нагода взяти участь у двох майстер класах: з виготовлення ляльки-мотанки, який провела вчитель технологій Азатян Н.В. та  ліплення пташки від керівника образотворчого гуртка «Арт-лабораторія» Лабунського А.В. В завершенні заходу підвела підсумки семінару методист КЗ «Інноваційно-методичного центру» КМР Дудник-Тітаренко М.Ю.