Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні голови та члени органів самоорганізації населення Саксаганського району міста Кривого Рогу!

У зв’язку із закінченням терміну повноважень Саксаганської районної у місті ради VIІ скликання, з метою подальшої легітимної діяльності органів самоорганізації населення (далі – ОСН) вам необхідно провести загальні звітно-виборчі збори (або представницьку конференцію делегатів) жителів за місцем проживання.

Під час таких зборів (конференції) чинний персональний склад ОСН звітує про роботу, виконану за період своєї діяльності (з моменту останнього обрання керівництва ОСН). Крім того, обов’язково має бути обраний шляхом таємного голосування новий персональний склад ОСН або переобраний діючий склад, якщо жителі відповідної території задоволені роботою органу.

Підставою для проведення зазначених зборів (конференції) є стаття 11 Закону України «Про органи самоорганізації населення», якою передбачено, що орган самоорганізації населення обирається терміном на строк повноважень відповідної ради, якщо інше не передбачено рішенням ради чи положенням про орган самоорганізації населення.

Відповідно до статті 10 вказаного Закону переобрання органу самоорганізації населення, відкликання, обрання окремих його членів замість вибулих чи зміна кількісного складу органу самоорганізації населення здійснюється  зборами (конференцією) жителів за місцем проживання в тому ж порядку, що й обрання цього органу.

Всі роз’яснення та необхідні рекомендації для проведення звітно-виборчих зборів (конференції) можна отримати в організаційному відділі виконкому Саксаганської районної у місті ради за т. 94-82-17 або в каб. 204 будівлі виконкому Саксаганської у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, 32.