Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

     Трагедія Голокосту - це урок для всього людства, застереження про небезпеку поширення ксенофобії, упередженого ставлення до представників інших народів і культур.

     У цей день, День скорботи і пам’яті, учні Саксаганського району приєдналися до загальної печалі ім’я якої Голокост.

     27 січня 2017 року відбулися тематичні лінійки, виховні години, круглі столи, вечори-реквієм, присвячені пам’яті жертв Голокосту та тим героям, які загинули від насилля нацистсько-фашистської влади. Всі заходи  були направлені на морально-етичне виховання учнів, розвиток відчуття патріотизму, гуманності, милосердя та співчуття.

     У Криворізькій загальноосвітній школі I-III ступенів № 41 було проведено годину спілкування «Голокост, злочин проти людства».

     Учні Криворізької гімназії № 91 провели загальношкільну лінійку пам’яті «Скорботна свічка пам’яті», під час якої, запалили свічку та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

     В Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту в Криворізькій загальноосвітній школі I-III ступенів № 19 було організовано виставку літератури та дослідницьких робіт учнів «Трагічні сторінки Голокосту», проведено уроки пам'яті «Запаліть свічу!», круглий стіл старшокласників «Голокост: питання пам’яті та сумління».

     На загальношкільній лінійці Криворізькій загальноосвітній школі I-III ступенів №113 демонструвалися презентації та відео, присвячені жертвам Голокосту. В 11-х класах провели урок-реквієм з використанням відеоспогадів свідків та жертв Голокосту «Пам'ять, яку не можна стерти».

     Учні 8-11 класів Криворізької загальноосвітньої школи I-III ступенів № 21 провели «круглі столи», виховні години, історичні диспути на тему «Катастрофа не повинна повторитися», «Український символ Холокосту – Бабин Яр»

     Крім того, у бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладах району  було оформлено книжково-документальні виставки, присвячені Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

     На заходах учні ознайомилися з новими навчальними матеріалами, що присвячені вивченню проблем ксенофобії, антисемітизму, дискримінації та расизму в сучасному світі. Загалом проблема Голокосту є хоч і гіркою, та невід'ємною частиною людської історії, що навчає сприймати, мислити і формувати нинішнім поколінням ціннісні поняття суспільного життя.