Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

За волю України. Полеглим синам в бороні під Крутами

     Історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ, який став невід'ємною складовою генетичної пам'яті українського народу. Цей символ — Крути!

     Учні Саксаганського району приєдналися к заходам вшанування загиблих під Крутами та вшанування пам’яті Героїв Крут. 27 січня 2017 року відбулися загальношкільні лінійки до Дня героїв Крут «Коли стають до зброї діти, народ цей не перемогти!».

     В цей день в бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладах району  було оформлено книжково-документальні виставки, присвячені «Полеглим синам в бороні під Крутам».

     Учні Криворізької гімназії № 91 провели Урок пам`яті «Через віки ваш вчинок в пам’яті зростає» (про події під Крутами).

     У Криворізькій загальноосвітній школі I-III ступенів № 41 тематичні історичні читання: «Сторінки боротьби за державну незалежність України: герої Крут», «Велика ціна визволення».

     В Криворізькій загальноосвітній школі I-III ступенів № 68 відбувся перегляд кінофільму: «Бій під Крутами» серед учнів 9-11 класів.

     Всі заходи були направлені на виховання нацiональної свiдомостi учнiв i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина Української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу та героїчний бій під Крутами, виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини.

     Минуть роки, століття та пам'ять про юнаків, які полягли під Крутами, не зникне вовік. Не має права зникнути. Адже без неї немає історії. Нема народу, немає країни.