Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Виповнилось 18? Ти вже маєш право голосу!

   Відповідно до законодавства України кожен громадянин України який досяг 18 річного віку, є дієздатною особою та має реєстрацію місця проживання на відповідній території, набуває право голосу на виборах чи то місцевих, чи загальноукраїнських.  

   Проголосувати зможе лише той виборець, котрий буде включений до списків виборців на звичайній виборчій дільниці. Саме складання списків виборців, для проведення голосування з будь-яких видів виборів чи референдуму, і є основним завданням відділу ведення Державного реєстру виборців.

 

   Перевірити себе та власні персональні дані (їх коректність) пропонуємо двома шляхами:

 

   1. Звернутись до відділу Державного реєстру виборців  за місцем прописки (обов’язково мати при собі паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України). Відділ ведення Державного реєстру виборців Саксаганського району знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Мелешкіна, 32, тел. для довідок 64-30-05, 64-23-50, 64-14-38. Відділ працює щодня крім суботи та неділі з 8.30 до 17.00, перерва на обід з 12.30 до 13.00.


   2. Скористатись інтернет ресурсом “Особистий кабінет виборця” на офіційному сайті www.drv.gov.ua. Шляхом реєстрації на зазначеній сторінці “Особистого кабінету виборця” кожен матиме змогу перевірити свої персональні дані та факт включення до Державного реєстру виборців.


   Тож, якщо тобі вже виповнилось 18 років, з метою запобігання випадків неточностей, або відсутності у в списках виборців та безпосередньо у Реєстрі, радимо невідкладно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем своєї реєстрації та здійснити перевірку своїх персональних даних.



Студенте!


Будь свідомим, не проявляй байдужості - перевір себе у базі даних Реєстру виборців, переконайся, що будеш включений до списків виборців!