Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Догляд за зеленими насадженнями в осінній період!

Зелені насадження – це «легені» нашої планети. І чим більше буде дерев, тим повітря буде чистішим. Але, щоб рослинність створювала мешканцям зручність та комфорт, а не приносила біду та проблеми, необхідно не багато, лише дотримуватися певних Правил, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10 квітня 2006 року № 105.

Для нормального росту й правильного розвитку дерев здійснюють догляд за кроною протягом усього життя рослин. Обрізають дерева в період мінімальної циркуляції соків – навесні до розпускання бруньок або восени після опадання листя (цей період ще називають міжвегетаційним і триває він, як правило, з 15 жовтня до 15 квітня).  Під час догляду за деревами застосовують три види обрізання: формувальне, санітарне та омолоджувальне.

З метою збереження життєздатності під час виконання робіт з обрізки дерев необхідно в кожному конкретному випадку підбирати конкретний захід із догляду за деревами.

Осіння обрізка зелених насаджень є дуже важливим заходом перед настанням зимових холодів, в результаті якого дерева та кущі стають більш стійкими  до низьких температур.

Нагадуємо, що згідно з Правилами благоустрою у місті Кривому Розі, затверджених рішенням Криворізької міської ради від 21.10.2015 № 4038 (зі змінами від 26.09.2019 № 4082), підприємства, установи та організації на земельних ділянках, наданих їм на праві власності чи користування, закріпленій території за укладеними договорами з балансоутримувачем, присадибних ділянках зобов’язані:

          - здійснювати заходи з благоустрою та утримання земельних ділянок;

          - утримувати в належному стані зелені насадження, забезпечувати їх збереження та відновлення в разі пошкодження;

          - уживати необхідних заходів щодо боротьби зі шкідниками та хворобами зелених насаджень.

Наголошуємо, що обрізка дерев проводиться щорічно для омолодження і оздоровлення дерев, попередження аварійності та травматизму.

Якщо ви бачите, що зелені насадження на території району в незадовільному або аварійному стані, звертаємося до Вас з проханням повідомляти  управління благоустрою та житлово-комунального господарства виконкому районної у місті ради за телефоном 0564948221 для вжиття відповідних заходів.

          Дякуємо за порозуміння та небайдужість до благоустрою нашого району!