Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Зареєструвати місце проживання новонародженої дитини – просто!

Місце проживання новонародженої дитини має бути зареєстроване протягом 3 місяців з дня державної реєстрації її народження, і для цього не завжди потрібно звертатись до відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради.

За бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини, або через представників органів державної реєстрації актів цивільного стану у пологовому будинку.

Також є можливість зареєструвати місце проживання новонародженого одночасно з подачею заяви на державну допомогу при народженні дитини до органів соціального захисту населення.

Крім того, зареєструвати місце проживання новонародженої дитини можливо одним пакетом за життєвою ситуацією «Народження дитини». Для отримання такої послуги потрібно звернутися в центр адміністративних послуг «Віза» (за адресою вул. Молодіжна, буд. 1) або до територіального підрозділу центру (за адресою вул. Володимира Великого, буд. 32, каб. 122) та отримати перші документи дитини: свідоцтво про народження, реєстрація місця проживання, оформлення соціальної допомоги при народженні дитини, реєстрація дитини до дошкільного навчального закладу (електронна черга), паспорт громадянина України  для виїзду за кордон.

Дані про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини  одразу вносяться до Реєстру територіальної громади, що робить надання адміністративних та інших послуг більш швидким і зручним, оскільки дозволяє економити час, що витрачався на очікування довідок про зареєстрованих осіб для надання в різноманітні установи, зокрема, для отримання соціальних допомог.

Запрошуємо скористатися можливістю подати заяву про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини безпосередньо в закладі охорони здоров’я, де приймаються пологи, або у відділі державної реєстрації актів цивільного стану нашої області, або в Управлінні соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради, або в центрі адміністративних послуг «Віза» та його територіальних підрозділах.

Заощаджуйте свій дорогоцінний вільний час та використовуйте його на своїх бажаних любих малюків!