Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Міжнародний день дружби

Міжнародний день дружби (International Day of Friendship) встановлено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 65/275 від 3 травня 2011 року. Це свято відзначається щорічно 30 липня.

Наше сьогодення сповнене великої кількості загроз та конфліктів, серед яких, на превеликий жаль, нерідкістю стали насилля, порушення прав людини і навіть кровопролитні війни. Все це руйнує міжнародний мир та безпеку, знищує соціальні устої, розділяє людей і світові суспільства. І тільки толерантність і солідарність, які і є основними проявами дружби, здатні успішно подолати ці глобальні та насправді болючі для кожного проблеми.

У резолюції ООН зазначається: «Дружба між народами, країнами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість навести мости між товариствами, які шанують культурне різноманіття».

У багатьох країнах Міжнародний день дружби святкується досить масштабно. Зазвичай у цей день відбуваються численні концерти, проводяться різні лекції та семінари.

Напередодні чудового свята – Міжнародного дня дружби – для всіх нас з’являється чудова можливість зробити наш світ принаймні хоч трішки кращим. Для цього не потрібно багато – просто слід усвідомити, що тільки разом можна досягти омріяної згоди, щоб стати ближче один до одного, а найголовніше – зберегти мир для всіх прийдешніх поколінь.

З метою популяризації свята серед молоді у закладах культури Саксаганського району відбудуться тематичні виставки з цікавими літературними добірками, а для малят у дошкільних навчальних закладах будуть проведені пізнавальні заняття «Дружба єднає серця», вікторини та конкурси малюнків на асфальті під гаслом: «Я і ти – одна родина».