Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Україно, з Днем Конституції!

Конституція - хранитель прав і свобод громадян, суверенності і цілісності кордонів нашої квітучої і сильної країни - України. У рідній сторонці, в затишних куточках нашої землі панує справедливість.

28 червня – найвизначніша дата, яка закарбована в літописі життя багатьох поколінь нашої країни! Саме цього дня – 24 роки тому було прийнято Основний Закон держави – Конституцію України!

Сьогодні, відзначаючи річницю Конституції України, ми усвідомлюємо Головний Закон країни як гарантію громадського миру та згоди, як основу сильної держави, що забезпечує кожному громадянинові свободу і можливість самореалізації. 

Цього року, напередодні святкування Дня Конституції України,   департаментом освіти і науки виконкому Криворізької міської ради було запропоновано дистанційно долучитися до міської онлайн-толоки «Конституція – Основний Закон України». Одними з перших учасників стали педагоги Криворізької загальноосвітньої школи № 19. Підготовлені вчителем історії Крамаренком  Павлом Сергійовичем  колажі нагадують нам про визнання найважливіших, основоположних статей головного документа нашої країни: «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава» (ст. 1 Конституції України.) та «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю» (ст. 3 Конституції України.) та самосвідомість громадян.

Обов’язок кожного українця – поважати Конституцію й неухильно дотримуватися її принципів. Тільки так ми зможемо забезпечити подальший розвиток України як суверенної демократичної держави, рівноправної зі світовою спільнотою.

Щиро вітаємо всіх із Днем Конституції України!

Бажаємо міцного здоров’я, достатку та затишку у ваших оселях, мудрості і далекоглядності у думках, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Головного Закону нашої країни: народовладдя, гуманізму та законності.

Миру, злагоди та добра усій Україні й кожному з нас!