Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Тиждень безпеки життєдіяльності в закладах дошкільної освіти

З 17 по 21 травня 2021 року у закладах дошкільної освіти району проведено «Тиждень безпеки дитини». Метою проведення Тижня є поліпшення якості освітньої роботи зі здобувачами освіти з питань особистої безпеки та захисту життя; пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у працівників закладів та дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час надзвичайних ситуацій різного характеру.

Під час підготовки до «Тижня безпеки дитини» у закладах освіти проведено ряд заходів: лекторії для працівників; конкурси дитячих малюнків, сюжетно-рольові ігри та тренінги для навчання діям при виникненні небезпечних ситуацій; дидактичні та рухливі ігри, ігри-естафети для дітей всіх вікових груп; спортивні розваги; моделювання на тему небезпечних або нестандартних життєвих ситуацій; театралізовані покази про безпечну поведінку на вулиці та вдома; перегляд відеоматеріалів, мультфільмів, що висвітлюють дії в надзвичайних ситуацій.

З метою відпрацювання дій керівного та особового складу під час виникнення ситуації надзвичайного характеру, традиційним під час Тижня є  проведення навчального тренінгу з евакуації працівників та вихованців закладів освіти. Цьогоріч евакуація проводилась із дотриманням карантинних обмежень.

Знання правил безпечної та обережної поведінки – запорука життя і здоров’я!