Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення відкритих уроків з хореографічного мистецтва “Танець - це рух, а рух - це життя!”

   16 травня 2015 року на сцені МКЗ “Палац культури імені Артема” пройшов відкритий урок зразкового колективу народно-сценічного танцю “Дзиґа” приcвячений 240-річчю з дня заснування міста Кривого Рогу. На відкритий урок були запрошенні батьки учасників колективу, і прихильники мистецтва, народної, сучасної, класичної хореографії. Хореографический  колектив показав свою роботу, свої знання, рівень підготовки, який вони придбали протягом учбового року. Програма відкритого уроку була насичена не тільки діючим репертуаром колективу, а і постановочною роботою. Учасники трьох груп колективу: молодша, середня, старша показали на сцені авторські роботи, експеримен-тальні етюди, концертні номери. За проведення відкритого уроку всі учасники зразкового колективу народно-сценічного танцю «Дзиґа» отримали високу оцінку від батьків і шанувальників. Керівники колективу Валерій Іванович Шевчук, Арина Олександрівна Панакіна і концертмейстер колективу Тетяна Володимирівна Чічіріна пишались своїми вихованцями. У травні 2015 року Валерію Івановичу Шевчуку присвоєно звання Заслужений діяч мистецтв України.

   23 травня у великому балетному залі МКЗ “Палац культури імені Артема” пройшов відкритий урок зразкового театру танцю «Подснежник» (керівник колективу Таїсія Павлівна Паршина), концертмейстер колективу Альона Кириленко. Відкритий урок пройшов у двох відділеннях: перше відділення – підсумки роботи колективу за творчий сезон, друге відділення - театр танцю “Подснежник»”, на якому свою програму показала старша група колективу. Кожному учаснику зразкового театру танцю “Подснежник” на відкритого уроці була можливість стати автором-постановником, виступити перед глядачем не тільки як виконавець, але і як автор свого твору. Учасники колективу висловлювали свої почуття та роздуми в роботі над постановкою, до уваги глядачів були представлені хореографічні етюди, мініатюри, фрагменти із музичних творів.

   Відкритий урок став ще одною сходинкою до професійного рівня та високої майстерності для старшої групи зразкового театру танцю ”Подснежник” професійним майстер-класом для початківців.