Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Героїв Небесної Сотні

   З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), указом Президента України від 11 лютого 2015 року 20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні.

   З нагоди відзначення скорбної дати у Саксаганському районі потягом лютого заплановано проведення ряда тематичних заходів. Так, у закладах освіти району відбудуться перегляди  документальних фільмів, патріотичні бесіди та лекції, уроки мужності та години пам’яті. Воихованці загальноосвітніх та дошкільних закладів приєднаються до Всеукраїнської акції «Напиши листа герою в АТО». Традиційно не лишаються осторонь і заклади культури – у бібліотеках району проходять літературні та художні виставки «З Україною в серці».

   20 лютого, з метою вшанування пам’яті загиблих в ім’я Батьківщини героїв, на 95 кварталі, біля стели загиблих героїв АТО, відбувся масштабний меморіальний захід, участь у якому взяли близько півтисячі містян.