Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Благодійна акція “Обыкновенное чудо»

   23 лютого 2014 року в міському палаці культури імені Артема відбувся незвичайний  за своєю  щирістю та теплотою захід —  благодійна  акція “Обыкновенное чудо». Необхідність проведення такого заходу було продиктовано суворою дійсністю життя, а саме—вихованців криворізького дитячого будинку- інтернату, що розташований в Саксаганському районі, на вул. Мелешкіна. Тут проживають своє незвичне і нелегке життя діти, підлітки та молоді люди віком до 35 років, які мають величезні вади здоров'я, від яких у 90 % випадків відмовилися рідні. З ними працюють не просто вихователі, санітарочки,  лікарі, з ними проживають життя їх ангели-охоронці, що бачуть і відчувають дитячий біль щодня, щохвилини. Без їх допомоги цим діткам ніяк...  Ознайомившись з їх  життям і проблемами, ТОВ “Травневий мед” та відділ культури виконкому районної у місті ради стали ініціаторами проведення благодійної акції “Обыкновенное чудо», мета якої   - привернути увагу мешканців району та міста до названого закладу та його вихованців, допомогти  коштами, іграшками, книгами, солодкими подарунками. В благодійній акції активну участь взяли заклади культури  району, які представили на продаж свої лоти: картини  викладачів та учнів відділень образотворчого мистецтва, ляльку-мотанку,  саморобні прикраси з напівдорогоцінними каменями. Працівники КЗК “Міська дитяча бібліотека” та “Міська бібліотека для дорослих” подарували дітям  дитячого будинку  великі корзини м'яких іграшок та цікавих, яскравих книжок.    Багато теплих, підтримуючих слів звучало зі сцени палацу культури імені Артема, найкращі артисти міста  дарували своє мистецтво присутнім. Лот за лотом, під аплодисменти всіх присутніх купували небайдужі добрі люди витвори мистецтва, мед, кондитерські вироби і тут же  дарували придбане для вихованців будинку - інтернату. За підсумками рахункової комісії всього за 2 години проведення заходу було зібрано 7700 грн.,  про що  було урочисто повідомлено зі сцени  ведучим Сергієм Валентиновичем Мігушею. Сертифікат на вказану суму отримала присутня на цьому святі доброти  заступник директора криворізького дитячого будинку -інтернату Шеремета Тетяна Миколаївна.

   Це був перший  такий  захід у Саксаганському районі  і сподіваємося, не останній, а навпаки — він набере обертів і стане доброю традицією в житті району. Адже чужих дітей не буває, вони так чекають на всіх нас.