Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Проведення у Криворізькому міському центрі зайнятості круглого столу на тему: «Служба зайнятості особам з особливими потребами»

   28. 11. 2014 у Криворізькому міському центрі зайнятості проведено круглий стіл на тему: «Служба зайнятості особам з особливими потребами».

   В заході взяли участь: головний  спеціаліст відділу соціального захисту населення управління праці та соціального захисту населення виконкому Криворізької міської ради  Смірнова Я. В., начальник відділу виплат соціальних допомог і компенсацій управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради Владимирова Т. В., голова  Міжрайонної психіатричної медико-соціальної служби Стрельніков І. Г., представники кадрових служб підприємств міста, які  надають інформацію про наявність вакантних посад для осіб з інвалідністю. Також були запрошені особи з інвалідністю, які звернулись до центру зайнятості з метою пошуку роботи.

   Директором Криворізького міського центру зайнятості Вознюком І. Б. ознайомлено присутніх із переліком соціальних послуг, які надаються центром зайнятості, громадянам з обмеженою працездатністю. Це, зокрема, підбір підходящої роботи з урахуванням вимог індивідуальних програм реабілітації; професійне навчання та перенавчання за направленням служби зайнятості; залучення до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру; надання профорієнтаційних профконсультаційних послуг. Також служба зайнятості сприяє таким безробітним й у започаткуванні власної справи, надаючи їм організаційну, правову та фінансову підтримку. Робота спеціалістів служби  зайнятості спрямовується на посилення співробітництва з роботодавцями, що є основою  забезпечення ефективної зайнятості інвалідів, їх раціонального працевлаштування з достойною заробітною платою в належних умовах.

   У  системі реабілітаційних заходів, що здійснюються для інвалідів, саме  професійна реабілітація та повернення до продуктивної праці є одними із найважливіших. Тому допомога людям з особливими потребами відновити працездатність, отримати бажану, достойну і посильну роботу, відчути себе повноцінними членами суспільства є пріоритетним завданням державної служби зайнятості.