Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як змінити в ІD-картці місце реєстрації?

Уже три роки, як в Україні діє закон щодо змін у паспортній сфері.

Замість паперових видаються нові паспорти громадянина України у вигляді ID-картки.

Візуальна інформація, яку можна побачити на картці, вноситься на безконтактний електронний носій ID-картки, а саме: назва держави; назва документа; ім’я особи; стать; громадянство; дата народження; унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі; номер документа; дата закінчення строку дії документа; дата видачі документа; уповноважений суб’єкт, що видав документ (код); місце народження; відцифрований образ обличчя особи; відцифрований підпис особи.

У багатьох власників ID-карток виникають питання щодо інформації про реєстрацію місця проживання.

Інформацію про місце проживання не наносять на пластикову поверхню карткового паспорта, вона — тільки у чипі. Зчитати її можливо за допомогою спеціальних пристроїв, якими поступово устатковуються державні установи, органи місцевого самоврядування, банки.

У разі зміни місця проживання відповідна інформація вноситься на електронний носій на підставі довідки про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання, що видається особі органом реєстрації. Такі зміни вносяться безкоштовно та без необхідності зміни паспорта

Так, мешканці Саксаганського району, які мають паспорти у вигляді ID-картки, при реєстрації або знятті з реєстрації місці проживання отримують у відділі реєстрації місця проживання громадян відповідні довідки згідно з додатками 13,16.

Для отримання послуги щодо запису інформації про реєстрацію нового місця проживання або зняття з реєстрації до безконтактного електронного носія мешканцям району необхідно звернутися з вищевказаними довідками до Саксаганського районного відділу в м. Кривий Ріг Головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області за адресою: Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця Володимира Великого, будинок 47К.