Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Сплачувати за ЖКП чи ігнорувати?

Якщо окремі надавачі комунальних послуг мають вагомі засоби впливу на споживачів у вигляді відключення, то підприємства тепло- та водопостачання, ТОВ «Житлосервіс-КР» такої альтернативної можливості не мають.

25 травня на розширеному засіданні районної комісії з питань забезпечення своєчасних розрахунків споживачів за ЖКП та енергоносії у виконкомі Саксаганської районної у місті ради обговорювалась практика використання підприємствами-надавачами комунальних послуг альтернативних інструментів впливу.

Так накопичена довгострокова заборгованість мешканців за спожиті послуги стає приводом для активного використання механізму стягнення боргу в примусовому порядку. Лише за 2021 рік АТ «Криворізька теплоцентраль» подано до суду 239 позовних заяв на боржників по району, КПТМ «Криворіжтепломережа» - 160 заяв, КП «Кривбасводоканал» - 221 заява, ТОВ «Житлосервіс-КР» - 531 заява.

Механізм судового стягнення загрожує споживачу

-примусовим утриманням коштів (і не лише суми боргу, але й понесених підприємством судових витрат),

-арештом коштів, рахунків, майна;

- описом майна з його примусовою реалізацією.

Звертаємо увагу мешканців району, що в питанні оплати комунальних послуг не має бути альтернативи: краще своєчасно сплатити виставлені суми до оплати, ніж потім мати проблеми з виконавчою службою та мати додаткове фінансове навантаження у вигляді сплати судових витрат