Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Майстерня радості “Чарівний дивосвіт писанки”!

Мистецтво писанкарства зародилось в Україні в сиву давнину і тісно пов'язане з релігійними віруваннями та уявленнями наших далеких предків про створення світу, з родючістю і поклонінням йому, з урочистими ритуалами, пов’язаними з річним циклом відродження природи. Яйце є символом початку, символом нового життя, його відродження та нескінченності.

23 квітня 2019 року читачі бібліотеки-філіалу № 24 комунального закладу культури «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради, мали можливість зануритися в мистецтво писанкарства, завітавши до майстерні радості “Чарівний дивосвіт писанки”.

Під час заходу присутні прослухали інформацію про історію свята Великдня, про звичаї та обряди, що супроводжують підготовку та проведення свята Світлого Воскресіння Христового. Гості переглянули відеофільми «Символіка писанки» та «Писанка акриловими фарбами». Майстриня С. Політика провела майстер-клас зі створення писанок різними техніками.

Учасники майстер-класу власноруч розписували яйця-мальованки та взяли участь у конкурсі на кращу писанку.

В читальній залі розмістились яскрава великодня композиція “Дивосвіт писанки” та колекція великодніх листівок В. Петрової.