Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районний показовий День цивільного захисту

   У навчальних закладах району проходить місячник безпеки життєдіяльності, Дні цивільного захисту та Тижні безпеки дитини. У Криворізькій загальноосвітній школі № 21 18 квітня 2016 року було проведено районний показовий День цивільного захисту, на який було запрошено заступників директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Саксаганського району.

   Організатори заходу мали на меті: досягнути взаємодії в роботі керівного складу та формувань цивільного захисту при виконанні заходів щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації різного характеру та практичне відпрацювання учнями та педагогічним і обслуговуючим персоналом навчального закладу дій за планами реагування на надзвичайні ситуації в загальноосвітніх закладах різних типів.

   Для участі в показовому дійстві було запрошено Державний воєнізований гірничо-рятувальний загін Державної служби з Надзвичайних Ситуацій  України та пожежно-рятувальний загін ДСПЧ № 14.

   Заходи відбулися у два етапи, а саме: теоретичний, під час якого було продемонстровано квест «Рятувальник» для учнів 7-8 класів та естафети з елементами транспортування потерпілих при надзвичайних ситуаціях. Практична частина розпочалася сигналом «Увага всім!» та демонстрацією дій спільного реагування закладу при виникненні надзвичайної ситуації. Проведено відпрацювання використання вогнегасників при виникненні пожежі працівниками школи.

   Кульмінацією Дня цивільного захисту став показовий виступ Державного воєнізованого гірничорятувального загону Державної служби з Надзвичайних Ситуацій України та 3 Державно-рятувального загону Державної служби з Надзвичайних Ситуацій України пожежно-рятувальної частини № 14. Насамкінець всі учасники ознайомились з виставкою гірничорятувального обладнання й спорядження.