Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Соборна! Вільна! Неподільна! Моя Україна!

22 січня в нашій країні відзначається День Соборності України з нагоди проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Вшанування цієї дати надзвичайно важливе у вихованні підростаючого покоління, адже діти та учнівська молодь мають розуміти, що Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. Мільйони патріотів віддали свої життя для того, щоб наша держава була єдиною та соборною.

З цієї нагоди заклади освіти району щорічно організовують тематичні заходи, які в 2021 році через дистанційну форму навчання у період карантину проведено в медіапросторі.

21 січня 2021 року о 15.00 на платформі ZOOM відбулася районна науково-краєзнавча онлайн-конференція «Соборність і єдність», організатором якої став комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» Криворізької міської ради». У конференції взяли участь 21 учасник - педагоги закладів загальної середньої та позашкільної освіти Саксаганського району, учнівська та студентська молодь м. Кривого Рогу, громадські пошукові та волонтерські організації різних рівнів.

Для дітей дошкільного віку також організовано тематичні заходи: бесіди, змагання, конкурси малюнків, крім того в СДНЗ № 156 проведено літературний вечір «Україна очима дітей», у ДНЗ № 254 - музичну розвагу для дітей старшого дошкільного віку «Від серця пісня лине про рідну Україну», в ДНЗ № 14 - «Вечір української пісні». З нагоди свята в ДНЗ № 234 проведено загальні збори трудового колективу, а в ДНЗ № 81 - педгодину «День Соборності України». Привітання батьків вихованців ДНЗ № 295 та жителів району зі святом організовано у соцмережі Фейсбук, вайбер-групах, сайті закладу.

У закладах загальної середньої освіти району проведено низку заходів, направлених на поглиблення знань щодо становлення, розвитку та зміцнення Української державності, формування та утвердження Української самостійної соборної держави. Зокрема, в КГ № 14 проведено дистанційно-тематичну виховну годину  «Україна – соборна держава», урок-реквієм – в КЗШ № 19, в КЗШ № 120 – виховний онлайн-захід «Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна», на сторінці у соцмережі Фейсбук КЗШ № 21 підготовлено онлайн-вікторину. Серед учнів 7-11 класів КЗШ № 68 розпочато онлайн-флешмоб «Моя Україна!». Учні профільного історичного класу КГ № 91 підготували відеопривітання «В Соборності єдині!».

Учасники освітнього процесу закладів освіти району взяли участь у першому віртуальному ланцюгу від Києва до Сімферополя «Ланцюг Соборності».

Закладами освіти району організовано покладання квітів до меморіальних дошок, встановлених на честь воїнів, які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції на сході України та операції об’єднаних сил у  Луганській і Донецькій областях. Здобувачі освіти та педагоги кафедри суспільствознавчих дисциплін Криворізької гімназії № 91 вшанували пам'ять героїв на території військової частини  3011 Національно гвардії МВС України.

Низькій уклін усім, хто зараз боронить недоторканість рубежів Батьківщини, вічна пам'ять загиблим за нашу незалежність  та соборність. Миру, єдності й Божого благословення українському народу!