Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шлях до раціонального використання енергоресурсів!

Енергоефективність – це використання меншої кількості енергії при тому ж рівні комфорту в приміщенні та будівлі.

В умовах зростання тарифів на електроенергію питання її економії, впровадження енергозберігаючих практик у повсякденному житті набуває дедалі більшої актуальності. Кожен з нас може зробити свій побут комфортнішим та підвищити рівень життя, якщо спробує бути енергоощадним. Набагато простіше й дешевше зберігати тепло й електроенергію, ніж потерпати від протягів, вогкості і холоду у власній квартирі чи будинку та сплачувати великі рахунки за марнотратно витрачені ресурси.

Виникає питання: як реалізувати побутове енергозбереження?

- Заощадження ресурсів: води, газу, тепла тощо. Для цього потрібно відкоригувати побутові звички та здійснити прості заходи, наприклад, налагодити крани та встановити тепловідбивні екрани за радіаторами.

- Утеплення приміщення. Наприклад, заміна чи заклеювання вікон, проведення теплоізоляції даху, модернізація системи вентиляції тощо.

Встановлення  приладів   обліку. Це  дозволить  сплачувати  лише за спожиті

ресурси.

- Перехід   на  більш сучасні, енергозберігаючі  та  альтернативні джерела

енергії та системи комунікацій - заміна газового котла твердопаливним, встановлення вітрогенераторів.

Розумне користування електроенергією дозволяє зменшити платежі за «світло» у 2-3 рази, або ж без додаткових витрат отримувати у 2-3 рази більше користі від власних електроприладів.

Заклик «Споживаймо енергію розумно» не є філософією обмеження. Це заклик запобігти марнотратному використанню енергоресурсів. Важко переоцінити роль енергії в сучасному цивілізованому світі, а тим більше у відродженні України. Оскільки енергія впливає на кожний аспект розвитку суспільства та економіки не слід втрачати жодної нагоди, щоб нагадувати людям про потребу користуватися енергією розумно у будь-якій сфері діяльності.

Звертаємо Вашу увагу, що ощадливе ставлення до використання енергоресурсів та підвищення культури їх споживання у кожній оселі, на кожному робочому місці є запорукою енергозбереження держави в цілому.