Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

22 січня – День Соборності України

22 січня 1919 року сталася важлива подія в житті нашого народу – Акт Злуки двох Українських республік. Вперше за багато століть об’єдналися дві частини єдиної Української держави, об’єднався наш український народ, щоб разом у вільній країні відродити власну історію, рідну мову, багату духовну культуру, політично та економічно сильну державу.

22 січня 2021 року в Управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради пройшов тематичний захід з нагоди Дня Соборності України та здійснено покладання квітів до меморіальної дошки, встановленої загиблому військовослужбовцю під час участі у антитерористичній операції – Джадану Івану Миколайовичу. Він загинув, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність Батьківщини, проявивши мужність і героїзм у боях за незалежність.

Проте навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.