Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про важливість своєчасної сплати мешканцями Саксаганського району та міста за надані житлово-комунальні послуги та енергоносії

         На сьогоднішній день заборгованість мешканців міста за житлово-комунальні послуги є однією з найбільш актуальних проблем. Тому що масові неплатежі призводять до занепаду житлового господарства та кожен рік ставлять під загрозу початок та проведення опалювального сезону.

          Станом на 01.01.2013 заборгованість мешканців Саксаганського району за спожиті житлово-комунальні послуги та енергоносії складає 106,3 млн. грн. що становить 21% від загального боргу по місту (загальний борг - 504,0 млн. грн.).

         Найбільшу заборгованість мешканці Саксаганського району мають перед підприємствами теплокомуненергетики, а саме: комунальним підприємством теплових мереж «Криворіжтепломережа» - 43,8 млн. грн. та державним підприємством  «Криворізька теплоцентраль» - 24,1 млн. грн..

         Криворізькою міською радою та виконкомами районних у місті рад постійно та оперативно здійснюється аналіз стану розрахунків споживачів міста за житлово-комунальні послуги та енергоносії ведеться роз’яснювальна робота щодо важливості своєчасної та стовідсоткової сплати щомісячних нарахувань та розробляються дієві заходи щодо погашення мешканцями міста заборгованості за попередні періоди. Так, наприклад, виконкомом Саксаганської районної у місті ради розроблено та затверджено графік проведення спільних виходів представників комунальних служб та підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг разом з державними виконавцями по квартирах боржників для проведення опису майна.

         Також, представниками підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг ведеться активна претензійно-позовна робота щодо погашення існуючої заборгованості.

         Протягом 2012 року працівниками юридичної служби комунального підприємства теплових мереж «Криворіжтепломережа» подано 1 255 позовів до суду на загальну суму 7,4 млн. грн., судами розглянуто 1179 позовів на суму – 6,8 млн. грн. та стягнуто за вказаними виконавчими документами 1,1 млн. грн.

         Працівниками юридичної служби державного підприємства «Криворізька теплоцентраль» протягом 2012 року подано 600 позовів до суду на загальну суму 3,0 млн. грн., судами розглянуто 312 позовів на суму – 1,7 млн. грн. та стягнуто за вказаними виконавчими документами 1,7 млн. грн.

         Працівниками абонентської служби вище зазначених підприємств постійно здійснюється інформаційно-роз’яснювальна робота, а саме: розміщуються інформаційні довідки на дошках об'яв прибудинкових територій щодо необхідності своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги та недопущення накопичення заборгованості, розносяться повідомлення із зазначенням суми боргу та досудовим попередженням, організовуються сходи з мешканцями району та рейди з представниками виконавчої служби.

         Тож, шановні мешканці Саксаганського району та в цілому м. Кривого Рогу, щоб уникнути примусового стягнення заборгованості або відключення від систем газопостачання, водопостачання та водовідведення, просимо Вас вчасно розраховуватись за житлово-комунальні послуги, погашати заборгованість за попередні періоди та не допускати накопичення заборгованості у майбутньому.

 

         Бажаємо щоб у Ваших оселях було завжди тепло і затишно.