Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про зміни в Порядку повідомної реєстрації колективних договорів

Особливості оновленого Порядку повідомної реєстрації договорів.

На повідомну реєстрацію подається один примірник  колективного договору (далі-договір), змін та доповнень до нього разом із додатками та супровідним листом.

На вибір сторін  договору (незалежно від їх можливостей) пропонується три варіанти подання документів реєструючому органу:

1. Оригінал паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками.

2. Оригінал електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами.

3. Електронна (сканована) копія оригіналу паперового документа (фотокопія), засвідчена кваліфікованою електронною печаткою.

Реєструючий орган не може відмовляти у повідомній реєстрації  договору, змін і доповнень до нього, повертати їх на доопрацювання, витребувати додаткові документи та встановлювати додаткові вимоги до оформлення поданих на реєстрацію документів.

З метою посилення інформування зацікавлених суб’єктів реєструючий орган оприлюднює:

- реєстр договорів, змін і доповнень до нього;

- текст договорів, змін і доповнень до нього;

- рекомендації щодо приведення договору у відповідність з вимогами трудового законодавства (у разі необхідності).

Зауважуємо, що текст колективного договору, змін і доповнень до нього оприлюднюється за винятком інформації, доступ до якої обмежено його сторонами відповідно до закону або за їх рішенням.

Реєструючий орган письмово інформує про реєстрацію договору, змін і доповнень до них суб’єкта, який подав на реєстрацію цей документ.

Звертаємо увагу, що реєструючий орган не робить жодних написів на примірнику договору, змін і доповнень до них і не повертає його сторонам.

Реєструючий орган зберігає поданий примірник документа до заміни новим договором.

У разі виникнення питань з приводу застосування оновленого Порядку повідомної реєстрації колективних договорів звертатися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Софії  Перовської, 16а, телефон для довідок 405-72-82.