Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відбувся мітинг «Пам’яті їхній святій низько склоняємо голови», присвячений Дню партизанської слави

   Урочисті заходи до відзначення Дня партизанської слави у районі цьогоріч пройшли з особливим піднесенням.

   22 вересня  понад шістсот мешканців району, у складі яких депутати місцевих рад, керівники промислових підприємств, установ та закладів з почуттям безмежної подяки й любові прийшли до братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р, аби віддати данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.

   Ветеранів-учасників партизанського та підпільного руху, які мешкають у районі привітали зі святом заступник голови Саксаганської районної у місті ради Красножон Ю. Л. та голова Ради Саксаганської районної організації ветеранів м. Кривого Рогу Ковальчук Є. Д. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять героїв-визволителів, які віддали своє життя в ім’я свободи майбутніх поколінь та взяли участь у покладанні квітів до вічного вогню.

   Крім того, до Дня партизанської слави 19 вересня о 17 годині з метою увіковічення пам'яті про партизана-розвідника, який зробив великий внесок у Велику Перемогу, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Герою Радянського Союзу, розвіднику партизанського загону особливого призначення «Переможці» Кузнецову Миколі Івановичу.

   Проведення заходу відбувалося по вул. Кузнецова, 8, яка вже понад 50 років носить історичне ім'я партизана, та є невід'ємною частиною історії Саксаганського району.

Районні урочисті заходи висвітлено місцевми ЗМІ, ТРК «Рудана» та КРДТ «Криворіжжя».