Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Всесвітній день китів та дельфінів

23 липня – незвичайний день, особливо для тих, хто небайдужий до дельфінів та китів. В цей день у всьому світі відзначається Всесвітній день китів та дельфінів.

Започаткувала це свято Міжнародна китобійна комісія, яка в 1986 році після 200 років винищення, ввела заборону на китовий промисел. Заборона означала, що у всьому світі полювання на китів, а також торгівля китовим м’ясом заборонена. Заборона на промисел допомогла врятувати практично від повного зникнення багато видів китоподібних.

На сьогоднішній день в світі налічується близько 80 видів китів і дельфінів. Незважаючи на вжиті екологами заходи, деякі підвиди досі знаходяться під загрозою зникнення.

Для України цей день має важливе значення, оскільки в Чорному і Азовському морях живуть популяції дельфінів. Багато видів цих тварин занесені до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи.

Бібліотека-філіал № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради пропонує вашій увазі відео-презентацію, яка познайомить вас з цими чудовими мешканцями морських просторів.

Приємного і корисного перегляду!! https://www.facebook.com/1162497170572769/posts/1683831448439336/