Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Бабуся книжечку читає, внуча уважненько сприймає

Захопити дитину читанням – завдання не просте. Ще донедавна книга була для людини основним джерелом інформації, а читання – популярним способом проведення дозвілля.  Зараз у книг з’явилися могутні суперники – телебачення та Інтернет. Багато хто з батьків висловлює занепокоєння тотальним захопленням дітей іграми в  телефонах  та планшетах і намагаються привернути любов до читання вже змалечку. 

Прикладом такого активного читання є сімейне читання. Сімейне читання – це не просто читання дітям. Традиції такого спільного читання благодатно впливають на всю родину, воно передбачає духовне спілкування сім’ї, зміцнення духовних зв’язків. 

Бібліотека-філіал № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради долучилася до традицій сімейного читання і провела ряд заходів, що передбачають голосне коментоване читання для діток з комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 234» Криворізької міської ради, провели літні посиденьки в холодку «Бабуся книжечку читає, внуча уважненько сприймає». Роль бабусі ми доручили досвідченому бібліотекареві Гараніній В. В., яка привила любов до книги та читання не одному поколінню читачів нашої бібліотеки.

Діти уважно слухали, співпереживали героям казок та оповідань. Ми запропонували їм розфарбувати свого улюбленого літературного героя поки бібліотекар Данилик Г. Г. читала їм чергову казочку. Цей літературно-творчий мікс дуже сподобався і діткам і вихователям.

У чому ж перевага такого читання? По-перше доросла людина читає, вірно розставивши всі наголоси і акценти, по-друге – дорослі вміють варіювати тембром голосу, вміють читати текст (особливо текст казок) різними голосами різних персонажів. Це робить читання цікавим не тільки інформативно, а й викликає позитивні емоції, стимулює дитину до творчості.