Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Саксаганського району за І півріччя 2018 року

Важливим та актуальним питанням є дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району.

Щоквартально управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради проводиться аналіз виробничого травматизму та професійної захворюваності для вжиття заходів по підвищенню рівня профілактичної роботи з попередження виробничого травматизму й профзахворюваності.

Так, протягом І півріччя 2018 року на підприємствах району сталося, розслідувано і взято на облік шість випадків, в тому числі  один – зі смертельним наслідком, який стався  22. 01. 2018 на ТОВ «МЕТІНВЕСТ–КРИВОРІЗЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» з вибивальником відливок сталефасоноливарного цеху Кустовим Олександром Олександровичем, 1969 року народження.   

У І півріччі 2018 році кількість нещасних випадків залишилось на рівні відповідного періоду 2017 року (шість випадків проти шести відповідно).  

Найбільша кількість нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом, як і раніше, зареєстрована на ТОВ «МЕТІНВЕСТ-КРМЗ» – 4 випадки або 67 % від загальної їх кількості. 

Щодо причин нещасних випадків, то основними залишаються порушення трудової та виробничої дисципліни – 50 %. 

Треба відмітити, що протягом  І  півріччя  2017  та  2018  років на підприємствах району випадків профзахворювань не зареєстровано.

З метою попередження виробничого травматизму й профзахворюваності  протягом І півріччя 2018 року спеціалістами управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради надано методично-консультативну допомогу представникам 17 підприємств, проведено перевірки шести підприємств району щодо дотримання законодавства з охорони праці. За результатами яких, керівникам підприємств надано рекомендації щодо усунення виявлених 38 порушень вимог нормативних актів з охорони праці, з них 37 – усунуто.  

Питання дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району знаходиться на постійному контролі.