Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Субсидії на понаднормову площу з травня 2021 року

Як відомо, більшість отримувачів субсидії – це родини з непрацездатними особами, найчастіше – це пенсіонери.

Як і раніше, субсидії непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, призначаються на понаднормову площа житла, якщо про це зазначено у заяві, а в декларації – про належність до такої категорії осіб, до якої відносяться:

  • неповнолітні;
  • громадяни, які отримують пенсію за віком, по втраті годувальника або інвалідності, пенсію за вислугою років;
  • громадяни, які отримують державні допомоги: особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю; особі, яка не має права на пенсію, та особам з інвалідністю; тимчасову допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Площа житла, на яку призначається субсидія з урахуванням понаднормової може бути збільшена не більш як на 30% від соціальної норми житла на домогосподарство (але не більше фактичної) .

У разі зміни складу зареєстрованих, складу сім’ї члена домогосподарства,  працевлаштування або виникнення інших джерел доходів – отримувач субсидії зобов’язаний повідомити протягом 30 днів. Для подальшого визначення права на отримання субсидії необхідно подати нові заяву та декларацію. Рішення про призначення субсидії на наступний термін прийматиметься з урахуванням зазначених змін.

До прикладу: понаднормова площа для домогосподарств із 1-4 осіб: