Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Гендер - це цікаво!

Гендер - це цікаво. Під таким заголовком 12 травня 2021 року в бібліотеці-філіалі №15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР, відбувся тренінг-гра за участю ліцеїстів КПГМЛ №37. Допомогу у проведенні заходу надала юрист Першої безоплатної юридичної допомоги Наталя Кожем’яка.

Після вступного слова бібліотекаря Ірини Андоньєвої, яка дала роз’яснен-ня, що означає термін «гендер», коли він увійшов до лексикону цивілізованого суспільства, пані Наталя продемонструвала дітям документальний фільм «Цап за голос», де йшла розповідь про вибори Президента шкільного самоврядну-вання у кенійській школі, де балатувалися хлопчики і дівчинка. Діти з цікавістю переглянули фільм, самі прийняли участь у віртуальних виборах (як би вони проголосували за тих кандидатів, якби навчалися у тій школі). Вибори наших користувачів і кенійських школярів не співпали, але хід думок у них був майже однаковий.

Висновком після перегляду стало те, що дівчатка досі не мають рівних прав з хлопчиками, так само як і чоловіки і жінки у дорослому суспільстві.

Щоб наштовхнути молодь на думку про гендерну рівність, бібліотеки району проводять такі заходи.

Дякуємо Наталі Євгенівні, педагогам і ліцеїстам за участь у заході.