Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Деякі питання надання житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі з 01. 05. 2019

Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні у грошовій формі (безготівковій чи готівковій формі), і у них відсутня заборгованість за житлово-комунальні послуги, житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі.

Повторно із заявою та декларацією мають звернутися:

- орендарі житла;

- внутрішньо переміщені особи;

- домогосподарства, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;

- домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші від мінімальної заробітної плати;

- якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року.

Громадянам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути зазначено номер мобільного телефону.

Врегульовано питання виплати житлової субсидії у готівковій формі АТ «Ощадбанк» представнику одержувача за довіреністю, яка оформлена відповідно до ч. 4 ст. 245 Цивільного кодексу України.

Така довіреність має бути видана на працівника територіального центру соціального обслуговування, або за місцем проживання одержувача субсидії.

Підписується довіреність керівником організації та скріплюється печаткою.

Суми не виплачені у зв’язку зі смертю одержувача, включаються до виплати новим уповноваженим представникам домогосподарства, до яких належали померлі.

В усіх інших випадках право успадкування третіми особами нарахованих сум житлової субсидії у готівковій формі, яка не була виплачена одержувачу житлової субсидії у зв’язку зі смертю, не передбачено.

Надано право за рішенням відповідних комісій призначати субсидію домогосподарствам, особи яких мешкають у житловому приміщенні, опалювальна площа якого перевищує120 кв. м. для квартири,200 кв. м. для індивідуального будинку, якщо у складі є особа з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, яка пересувається на візках і яку забезпечено цим житловим приміщенням за рахунок державного чи місцевого бюджету.