Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні виборці Саксаганського району

З 24 травня 2019 року ропочато виборчий процес позачергових виборів народних депутатів України.

Відповідно до частини 10 статті 2 Закону України "Про вибори народних депутатів України», виборець має право змінити місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого такий виборець віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу.

Такий виборець має право голосу на виборах народних депутатів лише у загальнодержавному виборчому окрузі та отримує один бюллетень (назви політичних партій кандидатів у народні депутати України) для голосування у вказаному окрузі.

За мотивованим  зверненням виборця орган ведення Державного реєстру виборців  може  тимчасово  змінити  виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.
До органу ведення Реєстру, необхідно подати Заяву про тимчасову зміну місця голосування виборця із зазначенням дільниці чи адреси, за якою ви-борець бажає проголосувати.

До заяви додаються додаються копії документів (їх оригінали пред’являються органу ведення Державного Реєстру для перевірки вірності цих копій), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси.        

До таких документів можна віднести:

- довідку з місця роботи,

- довідку з місця навчання,

- копію документу, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати.

Перелік таких документів не є вичерпним.

Виборці, виборча адреса (зареєстроване місце проживання) яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування.

Наголошуємо на тому що на виборах народних депутатів України виборцю необхідно звертатись до органу ведення Державного реєстру виборців на території відповідного району для зміни місця голосування.