Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відбулося засідання виконкому Саксаганської районної у місті ради від 19 квітня 2017 року № 128 «Про стан розрахунків споживачів за житлово-комунальні послуги та енергоносії

Питання безперебійного постачання енергоносіїв та якісного надання житлово-комунальних послуг в районі ускладняється низьким рівнем розрахунків населенням та стрімким зростанням тарифів на них для всіх категорій споживачів.

Станом на 01. 04. 2017 заборгованість мешканців Саксаганського району за спожиті житлово-комунальні послуги та енергоносії визначалася на рівні 144,2 млн. грн..

У порівнянні з початком опалювального сезону на 01. 11. 2016  заборгованість мешканців району зросла на 18,9 млн. грн..

Безперечно, вагомим аргументом зростання заборгованості населення є постійне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на фоні стабільних інфляційних процесів на споживчому ринку. Незважаючи на це, значним фактором росту боргу за спожиті житлово-комунальні послуги мешканцями є низька платіжна дисципліна.

Значним резервом поліпшення фінансового стану підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг є виважена активна та своєчасна робота абонентських служб та юридичних управлінь підприємств. Останнє передбачає своєчасне реагування на виникнення довгострокової заборгованості у абонентів через припинення їх постачання послуг, вирішення спорів на досудовому рівні або застосування позовно-претензійного механізму.

На початок квітня поточного року на виконанні у Саксаганському відділі державної виконавчої служби міста Кривого Рогу Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області перебуває 2 460 виконавчих проваджень про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги на загальну суму 13,5 млн. грн. Фактично виконано на початок квітня 2017 року 207 проваджень на суму 902,0 тис. грн.

З урахуванням підвищення тарифів, одним із дієвих засобів надання допомоги населенню у сплаті за житлово-комунальні послуги є призначення субсидії. Спеціалістами управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті значна увага приділяється інформаційно-роз’яснювальній роботі з даного питання (тел. для довідок 64-43-83).

Підготовка до нового опалювального періоду 2017-2018 років визначає необхідність заміни трубопроводів, їх ізоляцію, благоустрій місць проведення робіт, отримання паспортів готовності, проведення гідравлічних випробувань та багато іншого. Якість проведення таких робіт напряму залежать від коштів, які отримують підприємства-надавачі від споживачів за отримані послуги.