Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Здесь музыки начало!»

Послухай!... Музика навколо!

 

Вона невидима в природі,

де для незлічених мелодій

народжується кращий звук.

Їй служать вітер, сплеск ріки,

і гуркіт грому, голос зливи.

В зеленій тиші хор щасливий –

весну оспівують пташки...

        

   22 квітня 2014 року в міському комунальному закладі “Палац культури імені Артема” відбувся  звітний концерт учнів та творчих колективів комунального позашкільного мистецького навчального закладу “Криворізька міська музична школа № 13” - “Здесь музыки начало”. Схвильовані обличчя викладачів, як ніколи відповідальні діти, батьки, гості - все це, звичайно, додало особливої урочистості святковому вечору. Атмосфера прекрасного, піднесений настрій, щирі посмішки на обличчах — це те, чим був пройнятий святковий захід.

   Цього вечора вихованці музичної школи — багаторазові лауреати Гран-прі, дипломів І, ІІ, ІІІ ступенів всеукраїнських, міжрегіональних, регіональних, обласних та міських конкурсів та фестивалів — виконали дев’ятнадцять найяскравіших музичних творів. У програмі концерту прозвучали твори українських авторів та композиторів: О. Латишева “Розповідь маленького поні”, Р. Бажиліна “Пьєса – жарт “Автомобіль”, Е. Бондара “Щедрування”,  українські народні пісні в обробці Саліман – Владімірова, українська полька в обробці Нечипоренко “Весела гребіночка”, а також твори великих зарубіжних митців: Й. Штрауса “Анна – полька”, Д. Мура “Алелуя”, А. Палумбо «Патетическое болеро», Е. Штефана “Звездный дождь”, В. Моцарта  та інші. Виступали також і викладачі музичної школи, продемонструвавши високий рівень виконавської майстерності. Оплески в залі свідчили про те, що концерт сподобався батькам, дітям, гостям та всім присутнім.

   Концерт завершився… Проте не зупинилася копітка робота викладачів та учнів школи над опануванням нових композицій і постановок. І ким би не стали вихованці закладу – підприємцями, лікарями, юристами – світ музики, у якому вони проводять дитячі роки, назавжди залишить у їхніх серцях любов до прекрасного.