Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Соціальний захист дітей з інвалідністю

Найважливішим питанням залишається і завжди буде – соціальний захист сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю.

На підставі спільного наказу №11/32/14/8 від 19.02.2021 виконкому Криворізької міської ради про комплексні перевірки,  проводиться робота з обстеження матеріально-побутових умов та виявлення потреб сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю, які проживають на території Саксаганського району.

Спеціалістами служби у справах дітей спільно з фахівцями Криво-різького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, з метою організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, було здійснено ряд заходів під час яких особлива увага приділялась обстеженню умов їх проживання, виховання та розвитку, ставленню до них батьків, матеріальному утриманню. З батьками дітей зазначеної категорії проводиться профілактична робота, відбувається інформування щодо послуг які надаються суб’єктами соціальної роботи, що має на меті покращення ситуації в даних родинах.

Обстеження даних категорій сімей здійснюється з дотриманням усіх карантинних норм, лише за згодою батьків, чи законних представників, та  в кількості не більше як двох фахівців. На даний час робота в даному напрямку триває, обстежено значну кількість сімей з дітками даної категорії, і в усіх цих  родинах батьки піклуються про життя, збереження здоров’я, та розвиток своїх дітей.