Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Щомісячна грошова допомога особі, яка проживає з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу

Щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, призначається у випадку, якщо особа з інвалідністю потребує постійного стороннього догляду.

Підставою для призначення допомоги є висновок лікарсько-консультативної комісії, в якому зазначено, що заявник потребує постійного стороннього догляду.

Розмір допомоги визначається, як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом за попередні шість місяців, але не може бути більшим, ніж прожитковий мінімум на одну особу на місяць.

Допомога призначається на шість місяців.

До складу сім’ї особи, що звернулася за призначенням допомоги не включаються особи, визнані особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, які за висновком лікарської комісії медичного закладу потребують постійного стороннього догляду і не належать до членів сім’ї заявника, та особи, які перебувають на повному державному забезпеченні.

Для отримання додаткової інформації телефонуйте до управління праці та соціального захисту населення за телефонами: 0983602004, 94-72-42.