Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Запитуєте - відповідаємо! Державна допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях: що варто знати?

Відповідно до чинного законодавства України допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, призначається у розмірі 1700 гривень на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

Які умови призначення допомоги? Допомога призначається і виплачується громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні. Допомога надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто.

Які документи необхідно надати? Для призначення допомоги до управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради за умови пред’явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подається:

- заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що складається за затвердженою формою;

- копії посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);

- копії свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

          У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

          Нині багатодітні сім'ї можуть звертатися за оформленням допомоги також через Центр адміністративних послуг "Віза", е-Малятко або за телефонами управління для консультації чи замовлення талону на прийом до спеціаліста: 0983602004, 94-72-42.