Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Саксаганці вшанували подвиг героїв-визволителів Кривого Рогу

22 лютого, Кривий Ріг відзначав 77-му річницю визволення від нацистських загарбників.

З нагоди цієї пам’ятної дати, у Саксаганському районі відбулися урочисті покладання квітів до братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р. (біля комунального закладу «Палац культури «Саксагань») та до пам’ятного знаку на честь 50-річчя визволення міста Кривого Рогу (зупинка громадського транспорту «Визволителям Кривого Рогу»).

Біля пам’ятних знаків, що нагадують про безсмертний подвиг героїв-визволителів нашого міста, зібралися разом вшанувати пам’ять героїв заступник голови районної у місті ради Борис Яровий, голова Саксаганської районної організації ветеранів міста Кривого Рогу Валентина Майстренко, керівний склад виконкому, представники депутатського корпусу районної у місті ради.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятників визволителям.

Все далі і далі відходять грізні важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто став на захист рідної Батьківщини!

Тож, вічно пам’ятаймо подвиг наших земляків – визволителів міста!