Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Саксаганського району за 2023 рік

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради повідомляє, що на підприємствах району протягом 2023 року сталося, розслідувано і взято на облік сім випадків виробничого травматизму (КП «Швидкісний трамвай» - чотири випадки, КП «Криворізька міська клінічна лікарня № 2» КМР, КПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості «Сонях» КМР, ДПП «Кривбаспромводопостачання»), в тому числі один зі смертельним наслідком (КП «Криворізька міська клінічна лікарня № 2» КМР). Рівень виробничого травматизму по району в порівнянні з відповідним періодом 2022 року однаковий.

Причиною виробничого травматизму стало невиконання вимог інструкцій з охорони праці, особиста необережність потерпілого та неправомірні дії третіх осіб. Видом подій, що призвели до настання нещасного випадку стали падіння потерпілого, організаційні, дія рухомих деталей обладнання, травма, що була заподіяна іншою особою.

У звітному періоді внаслідок травм втрачено 192 дні працездатності, матеріальні наслідки склали 152,2 тис. грн.

Груповий нещасний випадок у звітному періоді стався на ДПП «Кривбаспромводопостачання», внаслідок якого травми отримали два працівника.

Протягом 2023 року випадків профзахворювань не зареєстровано.

Працівників відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради протягом 2023  року залучено до участі у спеціальних комісіях з розслідування восьми нещасних випадків, з яких шість зі смертельними наслідками. За результатами розслідування нещасні випадки, що сталися на КП «Криворізька міська клінічна лікарня № 2» КМР,  ТОВ «АШАН Україна ГІПЕРМАРКЕТ», ДПП «Кривбаспромводопостачання» визнано пов’язаним з виробництвом, на ПП «Приватна охорона», ПП «Нафтатранссервіс», КП «Сансервіс» – не пов’язано з виробництвом – природна смерть. Розслідування по КП «СІТІСЕРВІС- КР», ТОВ «МЕТРАНССЕРВІС» ще триває.

Слід зазначити, що нещасний випадок по ТОВ «АШАН Україна ГІПЕРМАРКЕТ» взято на облік у м. Київ за юридичним місцем реєстрації.