Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Батьки, які самостійно виховують дітей, можуть отримати грошову допомогу за Всесвітньою продовольчою програмою ООН

Управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради з січня 2023 року розпочато процес видачі токенів на отримання грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Всесвітня продовольча програма (ВПП) — гуманітарна організація ООН, яка надає продовольчу допомогу у вигляді грошових переказів, ваучерів (сертифікатів) та/або продуктів харчування.

Отримати грошову допомогу від ВПП ООН можуть сім’ї з дітьми, очолювані одним батьком/матір’ю, які не отримували грошової допомоги від інших міжнародних організацій, а саме:

  • отримувачі допомоги одинокої матері та вдови/вдівці;
  • одинокі матері, які не отримують соціальну допомогу (за наявності Витягу про реєстрацію дитини за ст. 135 СК);
  • розлучені одинокі матері, що не отримують аліментів;
  • отримувачі соціальної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
  • внутрішньо переміщені особи з неповними сім’ями з дітьми.

Кожна особа має право на отримання грошової допомоги у розмірі 2220 грн (до 5 осіб) протягом трьох місяців.

Для отримання токенів з унікальним кодом заявнику необхідно звернутись з документами всіх членів сім’ї (паспорт та документ, що підтверджує особу дитини, ідентифікаційні коди, документи, що підтверджують статус) до управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради за адресою: вул. Софії Перовської, 16А, м. Кривий Ріг, 50036 (каб. 111).

При собі бажано мати активний телефон, куди прийде код «Western Union». Особа, яка отримала токен, може провести самореєстрацію в присутності співробітника управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради, який його видав.

Телефони для консультації: 0983602004, 097 8288145, 097 8288175.