Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Саксаганського району за 2021 рік

Важливим та актуальним питанням є дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району.

Щоквартально управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради проводиться аналіз виробничого травматизму та професійної захворюваності для вжиття заходів по підвищенню рівня профілактичної роботи з попередження виробничого травматизму й профзахворюваності.

Згідно з інформацією Криворізького відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на підприємствах району в 2021 році обліковано 26 нещасних випадків у тому числі 4 випадки минулих років (КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» КМР – 2 випадки, ТОВ «Охоронний ХОЛДІНГ-КРИВБАС» – груповий нещасний випадок, під час якого постраждало 3 працівника, Дочірнє підприємство Дніпропетровської обласної  спілки споживчих товариств «Ринок Ювілейний» в Саксаганському районі м. Кривого Рогу – нещасний випадок зі смертельним наслідком).  

Фактично протягом 2021 року сталося, розслідувано і взято на облік 22 випадки виробничого травматизму, за результатами розслідування  яких складено акти Н-1/П (Н-1) – тобто, пов’язані з виробництвом.

Внаслідок 22 нещасних випадків постраждало 22 працівники, в тому числі два випадки зі смертельними  наслідками, які сталися  26.08.2021 на ТОВ «МЕТІНВЕСТ - КРИВОРІЗЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» та 25.10.2021 на ТОВ «МЕТТРАНССЕРВІС».

Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах району за 2021 рік в порівнянні з відповідним періодом 2020 року показав, що його рівень зменшився на 23 випадки або 51 % (22 випадки проти 45 відповідно).

Найбільшу кількість випадків виробничого травматизму зареєстровано на КП «Швидкісний трамвай» – 6 випадків, та ТОВ «МЕТІНВЕСТ- КРИВО-РІЗЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» – 4 випадки.

Причинами виробничого травматизму в 14 випадках стало порушення трудової та виробничої дисципліни, в тому числі в дев’яти  – через невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

Видом події, що призвела до настання 10 нещасних випадків стало падіння потерпілого.

У звітному періоді внаслідок травм втрачено 1155 днів працездатності, матеріальні наслідки склали 333,8 тис. грн.

Згідно з аналізом професійних захворювань протягом 2021 року зареєстровано один випадок професійного захворювання у працівника ТОВ «МЕТІНВЕСТ–КРИВОРІЗЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД».

Загалом по району рівень профзахворювань у порівнянні з 2020 роком зменшився на один випадок (один випадок проти двох відповідно).

Питання дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району знаходиться на постійному контролі.