Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Голосуй де забажаєш!

31 березня 2019 року в Україні відбудуться вибори Президента України.

Чинним законодавством кожному виборцю надано право на тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси.

Виборець, котрий має намір змінити місце голосування без зміни виборчої адреси під час проведення 31 березня 2019 року чергових виборів Президента України, до 25 березня 2019 року повинен до органу ведення Реєстру подати:

– заяву про тимчасову зміну місця голосування;

– документи (копії документу), що підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси (до таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, що підтверджує право власності на житло, проїзні документи, путівка в санаторій та інші. Перелік таких документів не є вичерпним);

– документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України).

 Члени окружних та дільничних виборчих комісій до заяви додають копію посвідчення голови, заступника голови, секретаря, члена окружної чи дільничної виборчої комісії або рішення про утворення відповідно окружної чи дільничної виборчої комісії/рішення про зміни в складі виборчої комісії.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначено Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Для виборців, виборча адреса (зареєстроване місце проживання) яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, встановлено особливий порядок тимчасової зміни місця голосування: документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування, такі виборці можуть не додавати до заяви.

Про тимчасову зміну місця голосування виборцю видається посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування виборця та в день голосування пред’являється на тій виборчій дільниці котру він визначив для голосування.

Звертаємо увагу, що наявність документів, котрі підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси є обов’язковою.

Якщо Ви маєте намір та підтверджуючі документи для тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси, запрошуємо Вас до відділу ведення Державного реєстру виборців виконкому Саксаганської районної у місті ради з понеділка до п’ятниці за адресою: вул. Володимира Великого, 32, кімн. 201, 202, з 8.30 до 17.00, перерва з 12.30 до 13.00.

Контактний номер телефона: 94 82 05.