Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Виставка дитячого малюнку «Мальовнича Україна»

17 січня 2018 року в Музеї-квартирі художника Григорія Івановича Синиці відкрилася виставка дитячого малюнку «Мальовнича Україна», присвячена 110-й річниці від дня народження митця, та нагородження авторів кращих робіт.

В конкурсі прийняли участь 450 вихованців художніх та загальноосвітніх шкіл міста й позашкільних закладів, які на розгляд журі представили 505 робіт.

Щиро привітали учасників мистецького свята гості – заступник начальника управління культури виконкому Криворізької міської ради Ушкова Ю.В., представники мистецького осередку, краєзнавчого музею, викладач художньо-графічної кафедри Криворізького державного педагогічного університету Трувкін А.Д.

Дитяче мистецтво – це, в першу чергу, його кольорове вирішення – поетичне, образне бачення кольору в природі, помножене на дитячу щирість, правдивість і емоційність – відтворення світу краси.

Для багатьох дітей це був дебют, але вони яскраво представили цікаві, різнопланові роботи, вклавши свою душу, своє бачення кольору, композиції.

На конкурсі перш за все приділялась увага тим дитячим малюнкам, в яких автор виявив свою індивідуальність, творчу фантазію, неординарність мислення.

В експозиції представлені 45 авторів, серед яких малюнки 12 переможців у різник вікових категоріях. Вони отримали почесні грамоти та цінні подарунки.

Спеціальними подарунками були відмічені вихованці Криворізької загальноосвітньої школи № 58 Буйницька Дарина, 12 років (робота «Творчі лани Г. Синиці»), Куц Катерина, 12 років (робота «Портрет митця»), керівник гуртка «Чарівний пензлик» Давоян Катерина Едуардівна. Учениця Криворізької загальноосвітньої школи № 120 Барабаш Анна, 8 років (робота «Поле з квітами») посіла ІІІ місце у молодшій віковій категорії, керівник «Арт-лабораторії» Лабунський Анатолій Володимирович.

Батьки, педагоги, діти мали змогу познайомитись з кращими роботами конкурсантів, обмінятися враженнями та думками, фотографуватися на згадку.

А криворізька бард-поетеса Оксана Заря заспівала свої пісні про чудове диво мистецтва, яке подарували юні художники.

Організатори, з метою розвитку дитячої творчості, підтримки талановитих початківців, популяризації художньої спадщини та залучення широкого кола учасників конкурсу, повідомили, що у 2018 році конкурс буде продовжено за темою: «Кольоровий світ дитинства». Тож до праці, юні художники!