Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відкритий Чемпіонат Саксаганського району з рукопашного бою серед дітей, підлітків та молоді, присвячений Дню Соборності України

         З метою популяризації та розвитку бойових видів спорту, пропаганди здорового способу життя, активізації фізкультурно-спортивної роботи з дітьми, підлітками та молоддю, а також виявлення обдарованих особистостей та їх підготовки до змагань вищого рівня, 21 січня 2017 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості «Сонях» (мкр. Гірницький, 50а) відбулися відкриті районні змагання з рукопашного бою серед дітей, підлітків і молоді, в яких взяли участь 160 спортсменів (85 дітей 4-9 років і 37 підлітків 10-15 років, 15 молодь 15-16+, 12 дівчат) з трьох клубів міста («Борець», «Дзержинець», «Саторі»), що представляли міську федерацію рукопашного бою.

        На спортивні районні змагання завітали гості, які привітали та поздоровили спортсменів, тренерів та батьків зі святом спорту та Соборності України, серед яких Заслужений майстер спорту України з боксу, чемпіон Північної Америки Хитров Євген Ігоревич та клірик Спасо-Преображенського собору протеієрей Андрій Будовський, благославивший та освятивший спортивний захід.

         Змагання в категорії «легкого контакту» проводилися в віковій групі з 3 до 16 + років, в категорії «дозованого контакту» - в віковій групі з 6 до 16+ років.

         Самому молодшому учаснику змагань нещодавно виповнилося три роки, найстаршому – 19 років.

         Серед переможців відкритої першості Саксаганського району з рукопашного бою хочеться відмітити спортсменів початківців та найбільш перспективних спортсменів, для яких ці змагання були підготовкою до участі у першості України:

в категорії діти – Золототруб Єгор (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.);

в категорії підлітки –та Морданов Андрій (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.);

в молодіжній категорії – Литвин Анастасія (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.).

В командній клубній першості перше загальнокомандне місце виборов клуб «Борець» (КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.), друге місце поділили між собою клуби «Саторі» та «Дзержинець». 

          Всі переможці та призери відкритої першості Саксаганського району з рукопашного бою були нагороджені грамотами, медалями та солодкими подарунками, але найціннішим подарунком для учасників було спілкування та фото з Євгеном Хитровим.

          І хай в сьогоднішніх змаганнях перемогли сильніші, переможеним не сумувати, бо програш - це лише добрий досвід та шаг до нових сходжень. І в цьому є сила вислову - «Не перемігши себе, не переможеш суперника»!

          Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні змагань Криворізькій міській федерації рукопашного бою (голова Волошин А. А.) та адміністрації комунального позашкільного навчального закладу «ЦДЮТ «Сонях» (директор Ковтун О. І.).