Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про День пам’яті жертв голодоморів

   Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам’яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Вже багато країн світу визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом проти українського народу. Кожного року, в останню суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору акціями «Запали свічку пам’яті» та молитвами в церквах і на майданах.

   У Саксаганському районі 27 листопада 2015 року о 10-00 біля хреста, встановленого на честь вшанування жертв голодомору та політичних репресій на території Спасо-Преображенського кафедрального собору УПЦ, відбудеться акція «Засвіти свічку!», приурочену до Дня пам’яті жертв голодоморів. Представники трудових колективів району, громадських та ветеранських організацій, керівництво виконкому Саксаганської районної у місті ради та почесні гості покладуть квіти до хреста, вшанують хвилиною мовчання померлих та запалять свічки.

   Ми ніколи не повинні забувати тих чорних, трагічних і болючих сторінок історії нашого народу.