Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Безпека дорожнього руху

З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху, в закладах освіти району з 12.10.2020 по 16.10.2020 було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху.

Головним завданням Тижня є формування позитивного ставлення до вимог безпеки в учасників дорожнього руху, обґрунтування важливості дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження життя та здоров'я дітей. В ці дні усі учасники освітнього процесу творчо підійшли до виконання своїх обов’язків. Досягти успіху у виконанні поставлених завдань допомагають конкурси, ігри, вікторини зі знань Правил дорожнього руху, виставки малюнків, перегляди фільмів на дану тематику, бесіди, години спілкування.

Систематичне проведення Тижнів БДР убезпечує дитину на дорозі, на вулиці, в інших зонах руху транспортних засобів. На жаль, знати правила зовсім не означає виконувати їх і дотримуватися. Тож поглиблення і удосконалення знань Правил дорожнього руху, формування навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, сприяють розвитку і виробленню навичок, доведенню їх до автоматизму.

Традиційно поруч з освітянами працювали й працівники Управління патрульної поліції, які не тільки проводили  роз’яснювальну роботу з дітьми, влаштовували практичне відпрацювання правил дорожнього руху, а й здійснювали профорієнтаційну діяльність.

Проведення Тижня безпеки дорожнього руху в закладах освіти надає можливість подорожувати по життю здоровими і щасливими!