Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Крок у доросле життя

Службою у справах дітей виконкому районної у місті ради, згідно з плану роботи, проведена робоча група з питань координації соціальної роботи з дітьми сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, яким виповнюється 18 років.

Щойно відбулося чергове засідання робочої групи, за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Володимира Великого, буд. 32, каб. 101.

З метою соціального захисту дітей зазначеної категорії обговорювалися питання стосовно їх подальшого дорослого життя. Особливий інтерес у присутніх викликали питання, стосовно:

- отримання одноразової допомоги по досягненню повноліття дітьми сиротами та дітьми, позбавлених батьківського піклування;

- порядку виплат соціальної допомоги піклувальникам на підопічних;

- здійснення соціального супроводу після досягнення повноліття;

- постановки на позачерговий квартирний облік.

Корисними виявились поради представника управління благоустрою та житлово-комунального господарства щодо порядку оформлення документів для отримання житла, в тому числі соціального.

У поточному році означений захід був останнім, наступне засідання робочої групи з питань координації соціальної роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, яким виповнюється 18 років, відбудуться у 2020 році, відповідно до плану роботи служби у справах дітей виконкому районної у місті ради.