Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Свято картоплі «Картопелька ти моя, яка ж ти смачненька!»

Сьогодні картопля зустрічається на столі практично у кожного українця, проте мало хто знає, що спершу картоплю неохоче використовували в кулінарії як харчовий продукт, а італійська знать навіть вирощувала її як декоративну рослину в садах.

У філіалі № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР не могли оминути увагою королеву сільських городів та дачних ділянок — картоплю. Багато цікавих фактів, історій розповіли користувачам  ведучі Андоньєва І. Г. та Гринюк О. В. під час свята картоплі «Картопелька ти моя, яка ж ти смачненька». Про картоплю написано багато віршів, пісень, складено приказок і прислів’їв.

Долучилися до увічнення картоплі і наші Криворізькі письменники. Щоб довести дітям, що такі люди є в нашому місті, на свято було запрошено відому на Криворіжжі казкарку Ларису Петрівну Веселкову, яка написала декілька казок про овочі, в тому числі і про картоплю, яку і зачитала дітям. Також на свято завітала поетеса-бард Косяк Надія Миколаївна, котра заспівала свою пісеньку «Деруни» та ряд інших пісень про осінь, рідне місто.

Коли бачиш картоплю, або просто чуєш слово «картопля», відразу з’являється апетит. А це тому, що ми не уявляємо собі української кухні без страв з картоплі. Для своїх гостей бібліотекарі підготували частування – картопля з салом та огірком. Всі з задоволенням смакували страву і обіцяли приходити до бібліотеки ще.