Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відзначення в районі Дня партизанської слави

З нагоди Дня Партизанської слави та з метою вшанування пам’яті представників партизанського руху та підпільників Криворіжжя, у Саксаганському районі відбулося покладання квітів біля братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р.

Керівництво виконкому та депутати районної у місті ради вшанували світлу пам'ять героїв, які віддали своє життя в ім’я свободи майбутніх поколінь хвилиною мовчання та поклали квіти до братської могили.

Партизанський рух завжди відображав прагнення народу до свободи. Понад п’ятсот з’єднань і сотні загонів народних месників, що діяли в тилу ворога під час Другої світової війни, зробили вагомий внесок у визволення країни від нацистських окупантів.

Наш святий обов’язок ніколи не забувати про людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право майбутніх нащадків на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму.