Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Пробація як другий шанс!

На обліку Саксаганського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області перебуває гр. Б. який забажав поділитися своєю історією із життя.

«Мене звати Б., мені 32 роки і в минулому я мав залежність від алкоголю та наркотиків, засуджений за нанесення тяжких тілесних, загалом негативний персонаж з усіма можливими з цього наслідками. Моя історія схожа з тисячами історій інших людей, але проживав її я, і саме в цьому її унікальність. Мій загальний стаж вживання наркотиків - 15 років. Все відбувалося дуже і дуже повільно.  На початку вживання наркотиків, мені здавалось, що у моїх ніг кружиться Земля, і це був чудовий час - моє життя мені подобалось! Дуже скоро бажання змінити свою свідомість стало в пріоритеті, але значного дискомфорту не відчувалось. Я жив, захворювання прогресувало и поступово підкорювало собі всі сфери мого життя. Наркотик поглинув мене. Він зайняв в  моїй свідомості "капітанський міст". Всі мої дії були направлені на те, щоб постійно задовольняти свого "командира". Звичайно, що ці дії були руйнівними для моєї особистості. Втрата здоров'я, життя пов'язане з криміналом, судимість, втрата сім'ї, й т.д., -  це було результатом мого існування. Постійний страх, біль, почуття вини, докори сумління, апатія, пригніченість, нікчемність, самотність це переважаючі почуття та емоції в той період мого життя. Я заслужено пожинав те, що колись було мною посіяно. Потрібно було щось змінювати, інакше мене чекала тільки смерть. Я звернувся за допомогою і мені запропонували пройти курс реабілітації. Потрапивши до центру я відчував двоякі відчуття: було вкрай некомфортно, крізь насиченість сірих тонів спустошеності, невпевненості, приреченості пробивався слабенький промінь надії на одужання. Минав час, працюючи за програмою я дізнався багато про своє захворювання, і те, що хвороба залежності має духовний характер. Раз на тиждень ми відвідували церкву, де я покаявся в своїх гріхах та сприйняв як Господа та Спасителя свого Ісуса Христа. Паралельно з програмою центру я молився та читав Біблію, намагався зрозуміти Його характер та суть того, що Він для нас зробив через хрест Христовий. Іоан 3:16: " Так бо Бог полюбив цей світ, що пожертвував Своїм єдиним Сином за ради того, щоб кожний хто увірує в Нього, не загинув, а отримав вічне життя." Я переконаний в тому, що ці дії визначили мою ПЕРЕМОГУ. Я зрозумів та відчув, що по-справжньому тільки Бог заповнює всяку душевну порожнечу, а не сурогат яким я так пристрасно заповнювався довгі роки. Зараз я живу вільною людиною, відчуваю себе звільненим від шкідливих звичок та залежностей, працюю консультантом в реабілітаційному центрі, налагоджені стосунки у родині, з'явилися плани, цілі, інструменти для їх досягнення, але найголовніше у мене обновилося серце та змінилось мислення. Саме це дає мені чудові відчуття окриленості та впевненості у тому, що мене чекає ще багато досягнень та перемог, оскільки всі великі перемоги починаються з перемоги над самим собою. "Та познайте істину, істина вас вільним зробить" Іоан 8:32.

Протягом часу перебування на профілактичному обліку громадянину Б. вдалося досягти певних змін: звільнити себе від шкідливих звичок та залежності, працює консультантом в реабілітаційному центрі, налагодив стосунки у родині, з'явилися плани на майбутнє.

 

Саксаганський районний відділ

філії Державної установи «Центр пробації»

у Дніпропетровській області